Bahan A
2 biji telur
1/2 cawan susu segar
1/2 susu pekat
1/3 gula
100 ml minyak jagung
2 biji telur
1/2 cawan susu segar
1/2 susu pekat
1/3 gula
100 ml minyak jagung
Bahan B ( diayak bersama )
1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1/2 sudu teh serbuk penaik
1/4 sudu teh soda
1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1/2 sudu teh serbuk penaik
1/4 sudu teh soda
Bahan C
250 cream cheese
2 biji telur
70 gram gula
250 cream cheese
2 biji telur
70 gram gula
Cara-cara
1. Campurkan bahan-bahan A dan putar sehingga sebati.
2. Masukkan bahan B yang telah diayak sehingga sebati dan putar sehingga sebati.
3. Masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 30 minit. Simpang sedikit untuk membuat corak.
4. Putar semua bahan C sehingga sebati.
5. Masukkan cheese yang telah ke dalam brownies yang telah masak dan buat corak.
6. Kukus selama 20 minit.
1. Campurkan bahan-bahan A dan putar sehingga sebati.
2. Masukkan bahan B yang telah diayak sehingga sebati dan putar sehingga sebati.
3. Masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 30 minit. Simpang sedikit untuk membuat corak.
4. Putar semua bahan C sehingga sebati.
5. Masukkan cheese yang telah ke dalam brownies yang telah masak dan buat corak.
6. Kukus selama 20 minit.
No comments:
Post a Comment