BAHAN-BAHAN
Bahan A
3 sudu gula
3 sudu gula
Bahan B
10 gram agar-agar
4 cawan air
1/2 gula
1/2 susu pekat
1 tin susu cair
3 sudu tepung kastart
1 sk esan vanilla
10 gram agar-agar
4 cawan air
1/2 gula
1/2 susu pekat
1 tin susu cair
3 sudu tepung kastart
1 sk esan vanilla
Cara-cara
1. Masukkan 3 sudu gula ke dalam kuali dan cairkan gula hingga warna keperangan. Masukkan gula cair tersebut ke dalam loyang dan ratakan.
2. Masukkan bahan B ke dalam periuk dan masak hingga mendidih.
3. Tapis bahan B yang telah mendidih ke dalam loyang.
4. Tunggu sehingga sejuk dan keras.
1. Masukkan 3 sudu gula ke dalam kuali dan cairkan gula hingga warna keperangan. Masukkan gula cair tersebut ke dalam loyang dan ratakan.
2. Masukkan bahan B ke dalam periuk dan masak hingga mendidih.
3. Tapis bahan B yang telah mendidih ke dalam loyang.
4. Tunggu sehingga sejuk dan keras.
No comments:
Post a Comment